LCHF Lunch – bra men lär dig först vad LCHF är

När jag äter lunch ute brukar jag i regel alltid gå till en lunchrestaurang som har buffe för att enkelt kunna följa LCHF. På det sättet kan jag nämligen välja exakt vad jag vill ha utan att behöva krångla för att få bort kolhydraterna.

I dag besökte vi en lokal restaurang här i Karlstad, Ditt Matställe. De har tydligen börjat med en rätt som ska vara för oss som kör LCHF. Kycklingfile med philadelfiacreme och soltorkade tomater. Priset 99kr får jag nog säga ligga i överkant men ok, för en specialanpassad rätt fick det gå bra ändå.

Tjejen i kassan frågade om jag ville att den skulle vara LCHF och något förvånad nickade jag instämmande. Är en rätt märkt LCHF bör den ju serveras på det sättet också kan man tycka. Nåväl, efter en stund kom min tallrik med en kanske lite för stekt kycklingfile, en hög isbergssallad, några klyftor tomater, lite gurka och rödlök. Det var snyggt upplagt men på allt det här hade man toppat men en rejäl bit apelsin och honungsmelon…

Philadelfiacremen var riktigt god men väldigt snålt tilltagen. Kör man LCHF behöver man kompensera bortfallet av kolhydrater med fett det är liksom hela tanken. Jag blev inte i närheten av mätt av den här lunchen.

Visst jag känner de som följer LCHF ”men som äter frukt för det är ju så nyttigt”. Min uppfattning är att frukt inte är nyttigare än godis egentligen. Det finns fruktsocker i frukt och vill man undvika kolhydrater ska man naturligtvis försöka undvika att äta frukt.

Det är jättebra att det erbjuds LCHF på lunchrestauranger men snälla ni som driver en sådan, se till att lära er vad LCHF går ut på innan ni komponerar er specialtallrik. Två tips är som sagt:

  1. Lägg inte på livsmedel som innehåller mycket kolhydrater och absolut inget som innehåller en massa socker.
  2. Rejält med fett. Det duger inte att peta dit en liten klick sås och tro att din kund blir mätt.

Då kommer ni nämligen över den där lilla tröskeln från att bara sälja något som är populärt en enda gång till att sälja något som är populärt till oss LCHF -are som då gärna återkommer gång på gång.

Söktermer:

  • lchf lunch
  • lchf karlstad
  • lchf lunch ute

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, ,

No comments yet.

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog