LCHF och diabetes typ-1 eller typ-2

Jag surfar gärna runt och googlar på LCHF. Ibland stöter jag på frågor som är av medicinsk karaktär. Oavsett om du kör LCHF eller någon annan diet/metod samtidigt som du har någon sjukdom är det viktigt att känna till vad du ger dig in i.

Om du har diabetes typ-1 eller typ-2 och funderar på LCHF. Då tycker jag att du ska prata med din läkare. LCHF sänker din blodsockerhalt rejält. Det gör att även din insulinhalt sänks. Ett samtal med läkaren tror jag är en sund åtgärd innan du på allvar börjar med lågkolhydratkost.

Klargör för din doktor att du är intresserad av att börja med LCHF och be om råd och kanske en plan hur du ska göra med medicineringen. Vissa läkare är säkert fortfarande skeptiska till LCHF men i grund och botten tror jag de flesta ändå lyssnar på ditt önskemål om ändrade kostvanor. Skulle han eller hon inte göra det och avråda dig från att byta kost, byt läkare.

Mer information om LCHF och diabetes (både typ-1 och typ-2).

Söktermer:

  • lchf läkare

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog