5 LCHF produkter att alltid ha hemma

LCHF har använts flitigt i familjen i ungefär ett års tid nu. Ibland har vi varit mindre strikta och ”fuskat” lite. De allra flesta gångerna har fusket berott på att vi helt enkelt inte orkat eller hunnit laga ordentlig mat och att små lchf-vänliga mellanmål saknats.

Varje gång vi handlar försöker vi därför se till att fylla på förrådet av sånt vi gillar som mellanmål eller som går snabbt att slänga ihop. Och finns det hemma är det enklare att vara lite mer strikt med sin lchf.

Vispgrädde – 40% ren njutning

Vispgrädde är både en utmärkt smaksättare och en produkt som ger bra mättnadskänsla pga sitt höga fettinnehåll. Köp alltid vispgrädde med 40% fetthalt, om du kan. Köp aldrig matlagningsgrädde och allt vad det nu heter.

Gör i princip all mat godare. Steker du kött eller köttfärs, häll i en skvätt grädde och bli förvånad över skillnaden. Byt ut mjölken i kaffet mot vispgrädde. Helt plötsligt blir kaffet mättande. För oss är grädde förmodligen viktigast av allt för lchf. För mig var det en riktigt glad nyhet när jag började med LCHF, helt plötsligt var det ofarligt att äta vispgrädde!

Tips: Priser varierar ganska mycket. Normalt sett brukar det mesta man köper alltid bli billigare ju större mängd som finns i en förpackning. Vad gäller grädde är inte det här helt sant alla gånger. Det är mer praktiskt med vispgrädde i en förpackning om en liter men ofta blir det dyrare än att köpa mindre. I många butiker är faktiskt 3dl billigast per liter. Tänk på det nästa gång du handlar. Du sparar några kronor varje gång och på ett år kan det bli flera hundralappar.

Smör – bästa vän med lchf?

För några månader sedan var smör en bristvara. Många skyllde på fettdieten lchf och kanske var vi skyldiga. Nu verkar det som bristen är ett minne blott och smör finns att få tag på i  alla butiker. Smör är rejält mycket dyrare än margarin vilket egentligen är märkligt eftersom margarin tillverkas  genom en mängd onaturliga processer. Om du någon gång smakat på rent bakmargarin vet du vad jag är ute efter, det är i princip oätligt.

Smör å andra sidan går faktiskt äta precis som det är och alla är nog medvetna om att mat tillagad med smör helt enkelt blir väldigt god jämfört med margarin. Smör är en viktig basvara för ditt lchf och bör alltid finnas i varje kylskåp. Läs mer om LCHF och smör här.

Ägg – så nyttigt och så många varianter!

Visste du att ett ägg innehåller alla vitaminer du behöver, den enda som saknas är C-vitamin. Dessutom hittar du inte en enda kolhydrat så långt ögat kan nå. Ett kokt ägg är perfekt att ha med i väskan som mellanmål när det börjar kurra i magen (även om det är ovanligt när du kör lchf!). Och du, har du hört den där myten om max två ägg om dagen? Glöm den här och nu, det är gammalt skitsnack. Här hittar du mer information om ägg.

Philadelphiaost – fet, bredbar njutning

Glöm alla lightvarianter som finns av Philadelphia. Köp alltid den fetaste varianten. Och vill du ha någon form av smak utöver naturell blir det både billigare och godare att krydda själv. Antingen med färska örter som basilika och vitlök eller genom att helt enkelt röra ner mald svartpeppar.

Philadlephia är väldigt bra att ha hemma av två orsaker: Dels fungerar en rejäl sked philadelphia bra som ett litet tilltugg när du blir så där sugen, speciellt när du börjar med lchf kan det där suget komma då och då. Dels är det en ingrediens i Oopsies, något vi bakar väldigt ofta, både för att det går snabbt och för att det är så gott.

Ost – så gott i alla former

Ost är också en sån där perfekt produkt för oss som gillar lchf. Den innehåller mycket fett (om du köper rätt), är god i så många former och passar perfekt till såväl matlagning som att äta som den är. Vi har väldigt ofta en påse babybelle liggandes i kylen hemma, perfekt som ett litet mellanmål.

Tips: Babybelle är ganska dyrt, köp en vanlig gräddost och skär i lämpliga portionsbitar. Plasta in en och en och du har dina hemmagjorda (och ännu fetare) babybelle.

Något vi gör väldigt ofta är ostchips. De är perfekta som lchf snacks och en mycket värdig ersättare till chips. Dessutom fungerar de hos oss som ersättare till nachos när barnen vill ha fredagsmys med det temat.

Söktermer:

  • lchf produkter
  • ost lchf
  • lchf bra att ha hemma
  • tjock av lchf
  • bra att ha hemma lchf
  • lchf ostar
  • lchf grädde i kaffet
  • lchf att ha hemma
  • lchf kaffe med grädde
  • hur mycket ost lchf

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, , ,

No comments yet.

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog