LCHF, vatten och munntorrhet

lchf-vatten-munntorrhet

Något av det första många märker av när de börjar med LCHF är muntorrhet. Jag har inga vetenskapliga belägg varför men väl några teorier:

Mycket vätska i kolhydratprodukter

Många produkter som har hög andel kolhydrater innehåller också mycket vätska. Kokt pasta, potatis osv ger dig helt enkelt en stor del av vätskan du behöver. Med LCHF får du inte vätska genom livsmedel på samma sätt. Trots att du dricker samma mängd som tidigare får du helt enkelt mindre vätska än vad din kropp är van vid.

LCHF tar bort törstkänslor?

En vanlig effekt med lchf är att man inte känner sig speciellt hungrig. Kanske gäller det även törsten. Jag kommer på mig själv ibland med att inte ha druckit vatten på länge, förmodligen för att jag inte känt mig törstig.

Drick mer vatten, helt enkelt

Om du kör LCHF och ofta eller konstant känner dig torr i munnen hjälper det att konsekvent se till att få i dig vatten. Ha alltid en flaska vatten nära tillhands. Då kan du ta en liten klunk då och då. Speciellt de första veckorna med LCHF verkar ge de här problemen mer än vad de gör senare.

Tänk extra mycket på att dricka vatten om du konsumerar stora mängder kaffe. Kaffe är nämligen urindrivande trots att det är vätska. En god tumregel är att dricka lika mycket vatten som du dricker kaffe. Nu i vintertider blir dessutom läpparna lätt torra oavsett om du kör lchf eller inte.

Söktermer:

  • lchf torr i munnen
  • lchf muntorrhet
  • muntorrhet lchf
  • torr i munnen lchf
  • lchf vatten
  • lchf törstig
  • törstig av lchf
  • vätska
  • torr i munnen av lchf

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, ,

No comments yet.

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog