Med LCHF slipper du tröttheten efter lunch

trott_efter_maten_inte_med_lchf

Känner du igen det här:

Efter en enormt god lunch smyger tröttheten sig på. Trots dubbla koppar kaffe efter maten. Du går tillbaka till din kontorsplats och skulle helst vilja ta en tupplur. Efter en ungefär en halvtimme börjar du piggna till igen och kan åter bli produktiv.

Varför trött efter maten?

Det finns en vetenskaplig förklaring och den är egentligen inte speciellt svår att förstå. När du äter kolhydrater höjs ditt blodsocker. Kroppen kämpar för att sänka blodsockernivån och frigör en stor mängd insulin. Insulinet sänker blodsockernivån och du känner dig trött.

Det värsta du kan göra är att först äta en rejäl lunch bestående av pasta och annan mat full med kolhydrater och i samma veva dra i sig en läsk. Därefter avsluta med en kanelbulle eller något annat fullproppat med socker. Tröttheten kommer nästan som ett brev på posten.

Med LCHF känner jag mig pigg

En av de första saker jag märkte med LCHF var att jag helt plötsligt inte var trött efter frukosten, lunchen eller middagen. En riktigt konstig upplevelse eftersom jag tidigare alltid blev trött efter en måltid. En annan intressant iakttagelse är att det nu blir ännu tydligare att min omgivning utsätts för den här tröttheten precis som jag alltid gjort tidigare. Det märkte jag inte ens innan, folk vill sitta kvar och småsega sig en bra stund efter lunchen. Numera äter jag, tar en kopp kaffe och går och jobbar igen. Direkt, utan någon inre övertalning.

När du inte äter kolhydrater eller äter väldigt lite höjds inte blodsockret nämnvärt. Insulinsoldaterna behöver inte åka ut i kroppen och ta hand om socker. Du har en jämn och stabil nivå blodsocker och kommer aldrig känna av svängningarna på det sätt du tidigare är van.

För mig är det här en anledning i sig att fortsätta med LCHF.

Söktermer:

  • lchf trött
  • trött efter maten
  • lchf trötthet
  • trött av lchf
  • varför blir man trött efter maten

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog