Sötmandel med lägsta andel kolhydrater jag hittat

hel-sotmandel-lite-kolhydrater-bra-for-lchf

En intressant bieffekt med LCHF är att jag plötsligt börjat titta på innehållsförteckningarna. Visst, någon gång har jag sneglat på fetthalten tidigare. Och valt bort de med för hög andel fett.

Numera är det kolhydrathalten som gäller. Inte helt sällan äter vi bröd gjort på mandelmjöl. Eftersom det går fort att laga i mikron är det perfekt till en snabb frukost. Vi mal mandelmjöl själva och det viktigaste är som sagt själva råvaran.

Jag har stött på sötmandel med ett kolhydratinnehåll nära eller över 12-13g/100g. Helt otippat hittade jag på Willys mandlarna du ser på bilden ovan. De innehåller 5,5g/100g och är den sort av de jag sett som har minst.

Påsarna finns på Willys, är av märket Eldorado och kostar 17kr för 200g.

Det finns butiker på nätet som har varianter med lite mindre kolhydrater än de här. Vet du någon sorts sötmandel som innehåller ännu mindre mängd kolhydrater? På nätet eller i vanlig butik.

sotmandel_eldorado

Söktermer:

 • sötmandel
 • sötmandel lchf
 • lchf sötmandel
 • sötmandel näringsvärde
 • sötmandel kolhydrater
 • mandelmjöl willys

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, , ,

3 Responses to Sötmandel med lägsta andel kolhydrater jag hittat

 1. Tess 17 maj, 2011 at 01:54 #

  På Netto har jag hittat sötmandel som har 3,7 gram kolhydrater per 100 gram. Märket heter ATCO. :-)

  • Patrik 17 maj, 2011 at 03:11 #

   Bra! Tack för tipset :)

  • Linnzy 26 maj, 2011 at 02:37 #

   Tess; jag har endast ATCOs märke i närheten men på de står de ingenting…

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog