Snabb LCHF-macka med mandelmjöl

lchf-snabb-smorgas

Många som kör LCHF saknar bröd. Speciellt de som nyligen börjat. Jag har haft turen att inte vara speciellt sugen på bröd. Men så råkade jag slösurfa in på en blogg där Karin skrev om ett recept på lchf-vänligt bröd. Dessutom tar det bara ett par, tre minuter att fixa till.

Jag kan intyga att det verkligen smakar gott. Faktiskt väldigt gott. Tänk dig ett riktigt grovt bröd med nötter. Därefter tänker du det här brödet med samma goda smak fast utan mjöl. Och väldigt likt bröd i både smak och konsistens.

Receptet kommer ursprungligen från boken “LCHF-husmanskost” av Anna Hallen. Jag spetsade till det lite genom att lägga till sesamfrön.

Ingredienser:

 • 1st ägg
 • 1dl mald mandel (mandelmjöl)
 • 2msk sesamfrön (kan uteslutas)
 • 25g äkta smör
 • 1krm salt

Gör så här:

Vispa ägget rejält med vanlig handkraft så det blir så blandat som möjligt, gärna lite skummigt om du orkar. Smält smöret och häll i. Tillsätt mandelmjölet, sesamfröna och salt. Rör om ordentligt tills du får en smet. I det här skedet ska du inte ge upp. Smeten ser nämligen allt annat än aptitlig ut!

Ta fram en tallrik. Häll smeten på tallriken. Skjuts in i micron på full effekt i två minuter. Ta ut ditt nygräddade bröd. Ett tips är att vända på det och köra ytterligare en halv minut. Tänk på att inte köra för länge, då blir brödet väldigt torrt.

Servera med bregott, en god ost och kanske några skivor riktigt smaskig salami. Min fru gillar att vika ihop mat av någon anledning. Det här brödet blir ganska tunt och lämpar sig bra till sånt. Bilden längst upp är med andra ord min frus lchf-smörgås.

Söktermer:

 • sesamfrön lchf
 • lchf sesamfrön
 • sesamfrö lchf
 • lchf sesamfrö

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, , , ,

3 Responses to Snabb LCHF-macka med mandelmjöl

 1. becc 17 augusti, 2012 at 03:37 #

  Kan man ta till stekpanna i stället? Eller ha den i ugnen i ugnsform?
  Jag gillar inte att micra.

  • Patrik 11 september, 2012 at 08:08 #

   Det går alldeles utmärkt. Har testat själv i ugnen några gånger och tycker det blir bra.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Snallt, gott, nyttigt bröd! « Maria Finnved - 14 oktober, 2012

  [...] ca 200° i några minuter till det ser bra ut. Jag glömde ta tid, men kanske 10 min funkar? Enligt denna sida går det att göra i micron också vilket jag tänkte testa senare idag på [...]

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog