Kaffe med smör och grädde – min nya frukost

Kaffe med smör och grädde

 

Har följt alla diskussioner om det här med bullet-kaffe på avstånd och är inte speciellt insatt i det. Men med det nya året har jag själv varit väldigt strikt med LCHF mot tidigare, något som gett resultat. Kommer skriva mer om det vid månadsskiftet. Jag är övertygad om att det här är en starkt bidragande orsak till att jag nu går ner ordentligt med LCHF.

Jag är ingen och har aldrig varit någon speciell frukostmänniska. Under livet före LCHF hoppade jag ofta över frukost och det slank nog in både det ena och andra innan det var dags för lunch. Nu består min frukost av något mycket enkelt och något som gör att jag inte är i närheten av hungrig innan det börjar närma sig lunch: Kaffe med smör och grädde.

Många tycker det blir en otrevlig känsla att bara låta smöret smälta i koppen eftersom det lägger sig som en hinna ovanpå kaffet. Lösningen är enkel: För den som orkar lägga ner sig passar en handmixer utmärkt för att helt blanda upp smöret med kaffet. För den som inte orkar fungerar det lika bra att ha en sked i koppen och röra om då och då.

Jag är lat av mig och drar bara i några tunna skivor smör som snabbt smälter i kaffet. Sen häller jag på lite grädde. Inte för att grädden behövs och inte för att vara märkvärdig utan bara för att jag tycker det blir godare så.

Efter att ha gjort så här i två veckor nu har jag förvandlats från grymt seg och morgontrött till riktigt pigg och framförallt skärpt. Nästa steg får bli att byta ut grädden mot kokosolja men det väntar jag med ett tag till.

Söktermer:

  • Kaffe med smör
  • lchf kaffe

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog