LCHF Viktnedgång: Nu bryter jag trenden

Viktnedgång med LCHF

 

Nu har jag kört strikt LCHF sedan årsskiftet och varje vecka har jag gått ner i vikt mer än jag vågat hoppas på. Men den här veckan har det varit lite segt. Som du ser på kurvan ovan har min viktnedgång planat ut. Det här har jag varit med om tidigare när jag kört LCHF och många gånger har det berott på att det helt enkelt blivit för mycket kolhydrater i form av nötter och mejeriprodukter.

Kaffe med smör för viktnedgång med LCHF

Men den här gången är inte det orsaken. Jag är faktiskt osäker på vad det kan vara och förmodligen kommer det börja rasa automatiskt igen om jag bara fortsätter köra strikt. För att bryta trenden kör jag idag nästan uteslutande fett. Lite som när man i hockey vill ändra något radikalt så byter man tränare. Här öser jag istället på med smör. På morgonen började jag med min vanliga kaffe med smör. Den här gången överdrev jag rejält med runt 50g äkta smör toppat med vispgrädde.

Lunch blev vitkål, ett par skivor bacon och en helt enorm mängd LCHF-vänligt kryddsmör. Med ytterligare smörkaffe som avslutning.

Än så länge gissar jag på att fettkvoten idag ligger på 90%. Tänkte avsluta på samma sätt här under kvällen. Förhoppningen är att boosta igång kroppen, hamna i så hög ketos som möjligt och på det sättet få trenden med min viktnedgång och LCHF att börja rasa neråt igen. Förmodligen räcker det inte med enbart en dag, morgondagen får bli på liknande sätt.

När jag skriver det här sitter jag och ler. För fem år sedan hade jag kallat någon som skrivit sånt här för idiot. Jag var livrädd för fett och körde fettsnålt på allt. Nu anstränger jag mig till det yttersta för att få i mig så mycket fett det bara går. Tur att man kan förändras med åldern.

Återkommer med ett inlägg om det gav resultat eller inte.

About Patrik Arwengrim

För mig är det viktigt att dela med mig av sånt jag lär mig med LCHF. Förhoppningsvis har även du nytta av det jag skriver. Har du frågor får du gärna skriva en kommentar längre ner eller kontakta mig. Du kan också följa mig personligen på Google+

, , ,

No comments yet.

Kommentera

HälsaSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg 1000länkar.com - gratis länkkatalog